Ondanks dat het overgrote deel van de smartphones en tablets uitgerust zijn met performante Lithium batterijen, is het niet ongewoon dat u de batterij van uw smartphone of tablet te vaak moet opladen. Problemen met de batterij worden echter vaak benadrukt door verkeerd gebruikersgedrag die de autonomie van uw batterij van uw smartphone of tablet behoorlijk inperkt. De technici van iFixtech geven u 5 tips om de levensduur van de batterij van uw Smartphone of Tablet te verbeteren.

1. Laat uw iPhone of iPad niet de hele nacht aan de oplader hangen.

Eenmaal dat uw batterij 100% is opgeladen dan haalt u het beste uw iPhone, iPad, Samsung Galaxy, Nokia Lumia, Sony Xperia, van de oplader. Onze technici hebben vastgesteld dat het “overladen” van de batterij als gevolg heeft dat de capaciteit van de batterij op lange termijn afneemt. Een batterij die ’s nachts wordt opgeladen, doet telkens een micros-levenscyclus (terug opladen tot aan 100%). En als u dit vaak doet neemt het totaal aantal levenscyclussen van uw batterij aanmerkelijk af met als gevolg een batterij die sneller leeg is.

2. Desactiveer als energieconsumerende functionaliteiten.

Als geen gebruik maakt van de functionaliteit, deactiveer dan het GPS-signaal, Bluetooth, Wifi en 3G. Veel apps bieden ook vaak « push notificaties» en dit zijn vaak notificaties die veel energie vragen terwijl deze vaak onnodig zijn.
Een andere goede tip is om applicaties die op de achtergrond draaien regelmatig te sluiten. Op iPhones volstaat het om twee keer op de home button te drukken en door de programma’s af te sluiten door erop te gaan en naar rechts te swipen. Dit zou al moeten resulteren in een aantal extra minuten batterijduur.

3. Vermijd auto- en niet officiële laders « niet-officiele » laders.

Onze technici hebben opgemerkt dat gebruikers die hun apparaat opladen met autoladers of niet officiële laders (andere als geleverd door het merk van uw smartphone), sneller problemen ondervinden met de batterij van hun iPhone, Samsung Galaxy, Nokia Lumia, Sony Xperia,…

4. Pas de helderheid van uw scherm aan.

Onze technici bevelen aan om de helderheid van uw scherm te regelen op 25 à 35%. Een te hoge helderheid is niet alleen slecht voor uw ogen maar ook voor de levensduur van uw batterij. Vergeet ook niet om de automatische aanpassingen van de helderheid uit te schakelen een functionaliteit die op recentere modellen aanwezig is.

5. Vermijd dat uw telefoon te lang in de zon ligt.

De batterij van uw iPhone, Samsung Galaxy, Nokia Lumia, Sony Xperia is ontwikkeld om te functioneren bij bepaalde temperaturen. Een iPhone bijvoorbeeld functioneert optimaal bij een temperatuur tussen de 0° e 35°C. Laat dus uw smartphone niet onnodig in de zon of achter uw voorruit van uw auto liggen tijdens de zomermaanden…

Concreet: als u een van deze zeer specifieke pannes voor hebt, dan kunt u er zeker van zijn dat het probleem wordt veroorzaakt door de batterij van uw Smartphone:

  • U merkt bijvoorbeeld op dat uw iPhone 30% batterij aangeeft maar zichzelf regelmatig uitschakelt. Of u merkt dat wanneer u de batterij terug oplaadt het % van de batterij ineens verschilt.
  • Uw iPhone functioneert niet meer nadat uw hem aan de oplader hangt;
  • Voor bezitters van een Samsung Galaxy, u merkt op dat de batterij abnormaal opgeblazen lijkt te staan.

Wij hopen dat deze tips u helpen in het dagelijks gebruik. Mocht u toch nog problemen ondervinden met de batterij, aarzel dan zeker niet om even een gratis prijsofferte te vragen voor herstelling in een van onze reparatiecentra.