Heeft u zojuist een glas water over uw iPhone 5s gestoten? Heeft u uw telefoon in het toilet laten vallen? Uw iPhone 4s is tijdens een iets te gezellige avond met een plons in het zwembad beland? Slechts een paar druppels water kunnen ervoor zorgen dat uw iPhone defect geraakt. De technici van iFixtech geven u een 5-tal goede reflexen die de kans vergroten om uw iPhone te redden.

1. Haal uw iPhone zo snel mogelijk uit het water en zet hem uit.

De tijd speelt niet in uw voordeel, de electrische onderdelen van een iPhone zijn zeer kwetsbaar. Hoe langer uw wacht, hoe meer uw kansen slinken om uw geoxydeerde iPhone te kunnen recupereren.

2. Droog uw iPhone met waterabsorberend papier.

Gebruik vooral geen haardroger! De condens en de hitte kunnen juist verdere beschadiging aan het toestel toebrengen. Leg ook niet uw iPhone op een radiator of dicht bij een open haard. De schade zou nog erger kunnen worden.

3. Probeer zeker niet uw iPhone opnieuw aan te zetten of op te laden!

Dit is het slechtste wat u kan doen! U kunt hiermee korsluiting in het toestel veroorzaken en dus uw kansen om uw toestel te redden tot nul herleiden.

4. Leg uw iPhone in een zak met witte rijst (niet gekookt) en sluit deze hermetisch af. Laat uw telefoon tussen 48 en 72u in rusten.

De rijst zal het vocht absorderen zonder andere stukken te beschadigen. Indien u zich ertoe in staat ziet, dan adviseren onze technici ook om de achterkant of de behuizing te verwijderen zodanig de rijst al het vocht kan absorberen.

5. Breng uw iPhone naar een van onze iFixtech reparatiecentra.

Een van onze technici zal uw toestel volledig « vochtvrij » maken (hiermee bedoelen we, een volledige schoonmaak met specifiek product) en hij zal kunnen een diagnose maken of andere onderdelen van uw toestel werden beschadigd door het water. We bezorgen uw een gratis offerte en kunt vervolgens zelf kiezen of u de betreffende onderdelen van de telefoon wil laten vervangen (batterie, LCD blok, oplaadpunt, microfoon, camera, enz.).

De technici van iFixtech hebben technieken ontwikkeld die een zeer hoog slagingspercentage garanderen! Aarzel dus zeker niet om onze adviezen toe te passen of om gratis een voorstel op maat te vragen voor alle uw types herstellingen van uw iPhone in een van onze reparatiecentra.